Sarajevo City Center SCC

Informacije o projektu

Kategorija:
Poslovni objekti

Lokacija:
BiH, Sarajevo

Godina gradnje:
2014

Vrste radova:
Alu-staklena fasada

Sistemi:
Schüco

Vrste stakla:
AGC Energy N (NT)
RG COLOR - RAL 9010

Kvadratura:
12000 m2

Arhitekt:
Sead Gološ
GRUPA ARH

Početkom 2009. godine, započela je izgradnja kompleksa Sarajevo City Centra ukupne površine preko 100.000 m2. Ovaj, desetine miliona eura vrijedan objekat se gradi na bazi najsavremenijih arhitektonskih i građevinskih rješenja te će zasigurno predstavljati prepoznatljiv simbol kako u Sarajevu i Bosni i Hercegovini tako i u cijelom regionu.

Tržni centar sa hipermarketom i zabavnim sadržajem ima ukupnu površinu od oko 38.000 m2 i zahvata dio Centra koji se prostire paralelno sa glavnim gradskim bulevarom. Sve radnje u prizemlju, na prvom i drugom katu postavljene su uzduž nove pješačke promenade, tako da s njom čine cjelinu.

Hotel zahvata jugo-zapadni dio Sarajevo City Centra, uzdižući se iznad prizemnog dijela 18 katova sa 220 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba najviše klase, te ekskluzivnim kraljevskim apartmanima, restoranima, kafeterijama, bazenima, wellnessom i drugim luksuznim sadržajima.

Pristup uredskim prostorima raznih veličina i namjena omogućen je kroz tri ulaza, sa sjeverne i južne strane transverzalne pješačke rute ili preko glavne promenade. Glavni ulaz u poslovni dio Centra vodi sa glavnog trga. Ovaj segment direktno je okrenut zgradama Parlamenta i Vlade Bosne i Hercegovine  koje se nalaze u neposrednom susjedstvu.

Više od 1100 parkirnih mjesta biti će dostupni na 5 etaža podzemne garaže uređene prema najnovijim sistemima parking- tehnologije.

Firma HANO d.o.o je angažirana kao izvođač fasade na najzahtjevnijim segmentima objekta kao što je Hotel, Mali Toranj i stakleni krov.