Hotel Residence Inn by Marriott

Informacije o projektu

Kategorija:
Hoteli

Lokacija:
BiH, Sarajevo

Godina gradnje:
2014

Vrste radova:
Alu-staklena fasada

Sistemi:
Schüco

Vrste stakla:
Guardian Climaguard Premium

Kvadratura:
1000 m2

Arhitekt:
Dušan Jovanović
ARGENTARIA

Radovi na izgradnji ovog novog hotela, licenciranog od strane vodećeg svjetskog hotelskog operatora, počeli su 23. augusta 2013. u sarajevskom naselju Čobanija. Hotel će sa 75 jednosobnih i 20 dvosobnih apartmana predstavljati novi koncept hotelske usluge u Sarajevu tzv. Residence Inn. Planiran završetak radova je oktobar 2014.

Investitor ovog projekta je SEIC – Društva za ulaganje u južnu Evropu koju čine neke od najvećih finansijskih i kompanija za nekretnine iz EU i zemalja Zaljeva. Savremena arhitektura hotela u potpunosti će unaprijediti svoj trenutni vizualni izgled.

Imajući na umu da upotreba parka u blizini gradilišta neće biti moguće iz sigurnosnih razloga, Investitor je poduzeo sve potrebne mjere za zaštitu zelenih površina. Osim toga, Investitor se obavezao da po okončanju radova preuredi i park koji se nalazi odmah uz novi hotel i obogati ga dodatnim sadržajima.

Projektovanje objekta je dodijeljeno birou Argentaria iz Sarajeva, koje se vrši uz puni nadzor Marriott grupacije kako bi se osiguralo zadovoljavanje traženih standarda. Glavni izvođač građevinskih radova je kompanija Strabag.

Firma HANO d.o.o je angažirana kao izvođač cjelokupne fasade na objektu Hotela MARRIOTT.