Dobrodošli na http://www.hano.ba (“Web stranica”). Shvaćamo da je online privatnost važna za korisnike naše Web stranice, posebno kada poslujemo. Ova izjava uređuje našu politiku privatnosti u odnosu na one korisnike Web stranice (“Posjetioci”) koji posjete bez preuzimanja bilo kakvog sadržaja ili popunjavanja obrazaca i Posjetioce koji su preuzeli sadržaj ili popunili obrasce na Web stranici kako bi dobili više informacija ili kontaktirali HANO d.o.o. (“Potencijalni kupci”).

“Podaci koji mogu lično da vas identifikuju”

odnosi se na sve informacije koje identificiraju ili se mogu koristiti za identifikaciju, kontaktiranje ili lociranje osobe na koju se takvi podaci odnose, uključujući, ali ne ograničavajući se na, ime, adresu, broj telefona, broj faksa, adresu e-pošte, finansijske profile, broj socijalnog osiguranja i podatke o kreditnoj kartici. Podaci koji mogu lično utvrditi identitet ne uključuju podatke koji se prikupljaju anonimno (to jest, bez identifikacije pojedinačnog korisnika) ili demografske podatke koji nisu povezani sa identifikovanom osobom.

Koji se lični podaci mogu prikupiti?

Ne prikupljamo podatke o korisničkom profilu od naših posjetitelja. Od naših potencijalnih kupaca prikupljamo sljedeće dodatne informacije: imena, prezimena i adrese e-pošte potencijalnih kupaca.

Kako Web stranica koristi podatke koji mogu lično identifikovati?

Podatke koji otkrivaju identitet koristimo za prilagođavanje Web stranice, davanje odgovarajućih ponuda usluga i ispunjavanje zahtjeva koje su nam poslali kontakt obrasci na Web stranici. Informacije koje mogu lično identificirati možemo koristiti za kontaktiranje posjetitelja i potencijalnih kupaca kao odgovor na određene upite ili za pružanje traženih informacija.

S kim se informacije mogu dijeliti?

Podaci o potencijalnim kupcima koji se mogu lično identificirati ne dijele se s bilo kojim nezavisnim dobavljačem. To je isključivo za naše interne svrhe kontaktiranja ili poslovanja sa potencijalnim kupcima.

Kako se čuvaju lični podaci?

Podaci koji mogu lično identificirati koje je prikupio HANO d.o.o. su sigurno pohranjeni i nisu dostupni trećim licima ili zaposlenicima HANO d.o.o. osim za gore navedenu upotrebu.

Koje su opcije na raspolaganju posjetiteljima u vezi sa prikupljanjem, korištenjem i distribucijom informacija?

Posjetitelji i potencijalni kupci mogu odustati od primanja neželjenih informacija od nas i/ili kontaktiranja od strane nas i/ili naših dobavljača i povezanih agencija odgovaranjem na e-poruke prema uputama ili kontaktiranjem na adresi Vlakovo 366, 71210 Ilidža, Sarajevo.

Kolačići

Kolačić je niz informacija koje Web stranica pohranjuje na računaru posjetitelja i koje internet preglednik posjetitelja (browser) pruža Web stranici svaki put kada se posjetitelj vrati.

Da li se na Web stranici koriste kolačići?

Kolačići se koriste iz različitih razloga. Kolačiće koristimo za dobivanje informacija o preferencijama naših posjetitelja i uslugama koje oni odaberu. Posjetitelji koji ne žele imati kolačiće smještene na svojim računarima trebaju podesiti svoje internet preglednike da odbijaju kolačiće prije korištenja http://www.hano.ba, s nedostatkom da određene značajke Web stranice možda neće ispravno funkcionirati bez pomoći kolačića, naprimjer pohrana postavki jezika Web stranice.

Kolačići koje koriste naši pružaoci usluga

Naši pružaoci usluga koriste kolačiće i oni se mogu pohraniti na vašem računaru kada posjetite našu Web stranicu. Možete pronaći više detalja o tome koji se kolačići koriste u našoj Politici kolačića.

Kako Web stranica štiti podatke koji mogu lično identificirati?

Svi naši uposlenici upoznati su s našom sigurnosnom politikom i praksom. Podaci koji mogu lično identifikovati naše posjetioce i potencijalne kupce dostupni su samo ograničenom broju kvalifikovanih uposlenika koji dobijaju lozinku da bi dobili pristup informacijama. Redovno revidiramo naše sigurnosne sisteme i procese. Osjetljive informacije zaštićene su protokolima za šifriranje radi zaštite podataka poslanih putem Interneta. Iako poduzimamo komercijalno opravdane mjere za održavanje sigurne Web stranice, elektroničke komunikacije i baze podataka podložne su greškama, neovlaštenim promjenama i provalama, a ne možemo garantovati da se takvi događaji neće dogoditi i nećemo biti odgovorni posjetiteljima ili potencijalnim kupcima za bilo koje takve slučajeve.

Kako posjetitelji mogu ispraviti netačnosti u podacima koji mogu lično identificirati?

Posjetioci i potencijalni kupci mogu nas kontaktirati kako bi ažurirali podatke o njima ili kako bi ispravili netačnosti slanjem e-pošte na info@hano-bih.com

Može li posjetitelj izbrisati ili deaktivirati podatke koji mogu lično identificirati prikupljene na Web stranici?

Posjetiocima i potencijalnim kupcima pružamo mehanizam za brisanje/deaktiviranje podataka koji mogu lično identificirati iz baze podataka Web stranice kontaktiranjem. Međutim, zbog sigurnosnih kopija i evidencija brisanja, posjetiteljev unos može biti nemoguće izbrisati bez zadržavanja nekih preostalih podataka. Pojedincu koji zatraži deaktiviranje podataka o ličnosti obrisaćemo podatke i mi nećemo prodavati, prenositi ili koristiti podatke o ličnosti koji se odnose na tu osobu ni na koji način u budućnosti.

Vaša prava

Ovo su sažeta prava koja imate prema zakonu o zaštiti podataka:

  • Pravo na pristup
  • Pravo na ispravku
  • Pravo na brisanje
  • Pravo na ograničenje obrade
  • Pravo prigovora na obradu
  • Pravo na prenosivost podataka
  • Pravo na žalbu nadzornom tijelu
  • Pravo na povlačenje pristanka

Šta se dešava ako se Politika privatnosti promijeni?

Obavijestit ćemo naše posjetitelje i potencijalne kupce o promjenama naše politike privatnosti objavljivanjem takvih promjena na Web stranici. Međutim, ako svoju politiku privatnosti mijenjamo na način koji bi mogao prouzrokovati otkrivanje podataka koji mogu lično identificirati za koje je posjetitelj ili potencijalni kupac prethodno zatražio da se ne otkrivaju, kontaktirat ćemo takvog posjetitelja ili potencijalnog kupca kako bismo takvom posjetitelju ili potencijalnom kupcu spriječili takvo otkrivanje.

Linkovi

http://www.hano.ba sadrži linkove do drugih web stranica. Imajte na umu da kada kliknete na jedan od takvih linkova, prelazite na drugu web stranicu. Preporučujemo vam da pročitate izjave o privatnosti ovih povezanih web stranica jer se njihove politike privatnosti mogu razlikovati od naših.