Uspješan razvoj firme HANO potvrđen je i sticanjem certifikata ISO 9001:2015. Izgradnja i implementacija sistema je prvi put potvrđena dodjelom certifikata 2003. godine. Redovna recertifikacija je izvršena od strane certificirajuće kompanije SGS 2018. god.

CERTIFIKAT ISO 9001:2015

Od 2007. godine, HANO izdaje CE znak za svoje najuspješnijie proizvode – prozore, vrata i fasadne sisteme što je omogućilo izvoznu aktivnost HANO proizvoda u zemlje članice EU.

Od 2015. godine HANO označava i izvozi svoje protupožarne proizvode nakon certificiranja od strane švedskog tehničko – istraživačkog instituta SP.

Od 2015. godine HANO ima mogučnost obezbjeđivanja CoC/CAP certifikata od strane britanske certificirajuće kompanije Intertek. 

Danas, HANO koristi sopstveni sistem upravljanja kvalitetom kako bi generalno poboljšao svoje usluge, kao i svoje finalne proizvode te da bi osigurao djelovanje u skladu sa svojom misijom i vizijom. Nema sumnje da je takav razvoj firme, koji se između ostalog ogleda i u certificiranju i kontinuiranom uspješnom recertificiranju, bio nužan kako bi se uspostavio i održao pravi smjer za budući razvoj i rast kompanije.