Projekti

Sarajevo City Center

Početkom  2009. godine, započela je izgradnja kompleksa Sarajevo City Centera ukupne površine preko 100.000m2. Ovaj, desetine miliona

eura vrijedan objekat se gradi na bazi najsavrmenijih arhitektonskih i građevinskih rješenja te će zasigurno predstavljati prepoznatljiv simbol kako u Sarajevu i Bosni i Hercegovini tako i u cijelom regionu.

Tržni centar sa hipermarketom i zabavnim sadržajem ima ukupnu površinu od oko 38 000 m2 i zahvata dio Centra koji se prostire paralelno sa glavnim gradskim bulevarom. Sve radnje u prizemlju, na prvom i drugom katu postavljene su uzduž nove pješačke promenade, tako da s njom čine cjelinu.

Hotel zahvata jugo-zapadni dio Sarajevo City Centra, uzdižući se Iznad prizemnog dijela 18 katova sa 220 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba najviše klase, te ekskluzivnim kraljevskim apartmanima, restoranima, kafeterijama, bazenima, wellnessom i drugim luksuznim sadržajima.

Pristup uredskim prostorima raznih veličina i namjena omogućen je kroz tri ulaza, sa sjeverne i južne strane transverzalne pješačke rute ili preko glavne promenade. Glavni ulaz u poslovni dio Centra vodi sa glavnog trga. Ovaj segment direktno je okrenut zgradama Parlamenta i Vlade Bosne i Hercegovine  koje se nalaze u neposrednom susjedstvu.

Više od 1100 parkirnih mjesta biti će dostupni na 5 etaža podzemne garaže uređene prema najnovijim sistemima parking- tehnologije.

Firma HANO d.o.o je angažirana kao izvođač fasade na najzahtjevnijim segmentima objekta kao što je Hotel, Mali Toranj i stakleni krov. Datum završetka objekta planiran je za april 2014.

Premium Joomla Templates
Premium Joomla Templates

Premium WordPress Themes
Premium WordPress Themes